dijous, 23 de maig del 2013

Primers grups confirmats per als concerts del Rebrot



Ebri Knight i El Veïnat són les primeres bandes confirmades per als concerts Rebrot del proper estiu. El “folk-rock hooligan” del primers i l’ska-reggae dels segons compartiran escenari el divendres dia 5 de juliol amb les bandes finalistes de l’Esclat i altres grups encara per confirmar i que seran anunciats molt aviat.

Els Ebri Knight són un grup format per sis joves del Maresme que combinen les melodies de la Catalunya folklòrica i la contundència del rock actual en les proporcions justes per oferir al públic un còctel sonor sorprenent i treballat que enganxa des del primer compàs. Amb un munt de directes a les esquenes els Ebris (així és com es fan dir) s’han fet un lloc més que merescut dintre de l’escena musical catalans. El seu primer àlbum, Tonades de fa temps (2012), els va dur a recórrer els Països Catalans de dalt a baix. Al Rebrot ens presentaran el seu segon treball, La palla va cara, que han enregistrat aquest 2013 i que inclou petites joies com “Els herois” o “Només”. En paraules seves: “Allò popular no pot deixar de ser enèrgic i el folk té tota la força del poble que té al darrere i de tot aquell que vol canviar el món”.

També venen del Maresme però son encara més joves (la mitjana d’edat amb prou feines arriba als 18 anys!) i practiquen ritmes jamaicans com el reggae i l’ska. Parlem d’El Veïnat, una banda que amb poc més d’un any i mig d’activitat s’han anat a fent un nom a la comarca i al Principat. Les més fidels al Rebrot els coneixeran perquè van ser els guanyadors de la passada edició de l’Esclat. Les desigualtats socials i tantes altres injustícies marquen el fil conductor de moltes de les lletres del grup, que està format per nou membres i incorpora una potent secció de vents formada per dos saxofonistes i un trompetista. El so explosiu i enèrgic dels seus directes avala sobradament aquesta jove banda. El seu primer treball es titula Sortiré al Carrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada