dijous, 28 de juny del 2012

Comunicat de Maulets i l'Assemblea de Joves de Reus arran dels incidents de completes.

Aquesta tarda, durant els actes previs de Sant Pere, a la plaça Mercadal hi havia convocada convocada una concentració en rebuig a les polítiques restrictives als drets socials, laborals i nacionals aplicades pels governs estatal, comunitaris i municipal, així com per mostrar el rebuig popular pels afers dels salaris desmesurats de la classe política reusenca o la gestió d'Innova.

Mentre es duia a terme aquesta protesta pacífica, consistent en una xiulada popular, al pas de les autoritats locals, un grup d'agents de la Guàrdia Urbana han volgut silenciar la protesta a base d'empentes i cops a la gent que es trobava a la plaça gaudint de la festa major, fins al punt que persones del seguici festiu han hagut de ser ateses pels serveis mèdics per les contusions rebudes. En aquest enfrontament també s'hi han afegit posteriorment agents dels Mossos d'Esquadra i policies de paisà.

Havent exposat aquests fets, el conjunt del jovent de l'Esquerra Independentista reusenca volem manifestar:
  • El nostre rebuig vers les polítiques de retallades i privatitzacions indiscriminades que s'estan duent a terme.
  • El nostre rebuig a l'abús policial que s'ha viscut avui, així mateix, volem posar de manifest la forta onada repressiva que patim els integrants dels moviments socials i/o polítics de la nostra ciutat.
  • Acusem als responsables directes de les forces policials de la ciutat de desvirtuar la Festa Major i d'agredir el públic assistent a la plaça Mercadal.
  • La nostra solidaritat amb les víctimes d'aquesta jornada, especialment en les persones del seguici festiu que han hagut d'anar a urgències.
Per tots els motius exposats, demanem responsabilitats polítiques a la regidora de Seguretat de l'ajuntament de Reus, la senyora Alícia Alegret, exigint-li la dimissió.

Maulets i l'Assemblea de Joves de Reus
A Reus, 29 de juny de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada