dimecres, 19 de setembre del 2012

Crónica 11-S

Quatre milers de persones clamen per la Independpència, el Socialisme i els Països Catalans a l'11 de Setembre més multitudinàri del Camp

4000 persones van omplir els carrers del centre de Reus en el marc de la tradicional manifestació per la Diada Nacional. A 2/4 de vuit va sortir la marxa des del Mercat Central. Llavors, ja des d'un inici, és veia la magnitud històrica de la mobilització, que sota el lema “Ni pacte social, ni pacte fiscal: Independència, Socialisme, Països Catalans” va aplegar des de les més joves a les més velles. La convocatòria, com en els darrers 6 anys, va anar a càrrec de l'Esquerra Independentista del Camp (EIC) -coordinadora que aplega les assemblees d'Arran, els Casals, les CUPs i la COS del Camp i Endavant Tarragona. Més enllà d'aquests, també és destacable la presència cada cop més notable d'altres moviments o organitzacions afines en la lluita contra les retallades.

En aquest sentit la manifestació va estar molt marcada pel context de crisi i de retallades que estem patint. Evidentment, la Independència mai va perdre la centralitat en els càntics i les reclamacions, però sempre amb un marcat accent social. Càntics com “Quina Independència si mana Convergència?”, en defensa dels serveis públics, o el del propi lema de la manifestació en són exemples. Finalment, en Jordi Martí, en nom de la plataforma en defensa de l'Educació Pública -en vaga aquesta setmana- va fer una intensa crida a seguir-nos mobilitzant per defensar el país, i els -minsos- drets que hem aconseguit fins a dia d'avui. Les assemblees d'Arran del Camp, que també van tenir l'oportunitat de llegir un manifest, van seguir en aquesta línia, afegint, com també és va fer pal·les en els càntics, una intensa defensa dels drets de les dones, i de la vigència del feminisme enfront les mesures neoconservadores i catòliques del Govern espanyol. Un altre senyal de la presència viva i activa de l'Esquerra Independentista en les lluites populars del present va ser la lectura del manifest de la convocatòria per part d'un dels 8 imputats del fets del Sant Pere Xiula Fort. En aquest manifest, com al llarg de la marxa amb càntics com “Sense València, no hi ha Independència” o “Volem Països Catalans”, és va plasmar la voluntat de protegir la totalitat de la Nació, i sobretot de la maltractada i minoritzada llengua catalana.

Més enllà de la manifestació de l'11, l'Esquerra Independentista va coordinar un seguit d'actes commemoratius agrupats a les xarxes socials amb l'etiqueta de twitter #11SCamp. Destacables per mèrits propis són la marxa de torxes que vam celebrar el dia 10 a Reus, que va reunir unes 200 persones, i l'ofrena al Guerriller Carrasclet a Capçanes.

L'èxit de la marxa va sorprendre a les organitzacions convocants. El silenci mediàtic, volcada a la mobilització Barcelonina, no invitava a cultivar bons presagis. Res més lluny de la realitat. La imatge de la Plaça del Teatre on és feren els parlament parla per si sola. El clima d'eufòria va generalitzar-se ràpidament i la intensitat del càntics és feu notable. Més enllà d'això cal destacar que no és van produir incidents de cap tipus, ni cap identificació o “pataleta” per part de la policia. Potser la “pataleta” és el vuité encausat pel Sant Pere Xiula Fort que vam conèixer tot just l'endemà. Com vam cridar a la manifestació, seguirem “Lluitant, creant, poder popular”.

Per la Independència, el Socialisme i el Feminisme, seguirem sortint el carrer per pendre allò que és nostre com a poble, classe i persones lliures!

Visca la Terra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada