dimarts, 15 de gener del 2013

Comunicat en rebuig al cartell del Carnaval 2013 de Reus


Ahir al vespre es feia públic el cartell del carnaval de Reus, un cartell que provoca indignació pel seu marcat caràcter sexista. Lluny d’apostar per unes festes i tradicions lliures de sexisme, la FRAC, entitat que agrupa a totes les entitats del Carnaval de Reus,  ha votat que el reclam per a aquestes festes sigui un cartell que perpetua la dictadura de la pressió estètica i la dona com objecte sexual.

Fem aquesta afirmació perquè la dona que es visualitza al cartell respon a l’estereotip de dona ideal que ens imposa aquesta societat heteropatriarcal i els mitjans de masses; alhora també un cos impossible, a no ser que es duguin a terme mesures molt estrictes en quant a l’alimentació, operacions d’estètica, etc. Aquest prototip, per tant, només genera conseqüències  nocives sobre la salut física i emocional de les dones.

Des d’Arran Reus volem denunciar la complicitat de l’IMAC per donar el vistiplau en aquest cartell, és intolerable que una institució municipal actuï amb total indiferència. Cal eradicar la violència de gènere i per això no són suficients la creació de lleis que promoguin la igualtat, cal anar a l’arrel del problema i criminalitzar tota actitud sexista, tot anunci publicitari que promogui la dona com objecte sexual, en definitiva, tota acció que consolidi els estereotips de gènere, els quals perpetuen els rols imposats que s’associen a cada gènere.

Cal dir prou. No som maniquins! Cada dona (i cada home!), ja sigui alta, baixa, prima, grossa, depilada o no, té valor per si mateixa. Aquesta idea,  en una societat on les persones es relacionin sense estar condicionades pels agents socialitzadors de gènere, és la que hauria de prevaldre. 

Nosaltres no estimem un Carnaval de Reus que promogui la dona com objecte sexual, ans el contrari. Ens remetem al sentit històric del Carnaval com a element de crítica a la societat i al poder, que és el que més falta ens fa tenint en compte la crisi econòmica i la corrupció política i opacitat que ja es característica de la nostra ciutat. 

Dona, no et deixis reduir a objecte sexual! Rebel lat! Trenca estereotips! 

Per unes festes lliures de sexisme! Només lluitant tenim futur!

Arran Reus
Reus, Països Catalans, a 15 de gener de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada