diumenge, 15 de juliol del 2012

Ple absolut al teatre de Berga en la presentació de la nova organització Arran


Gairebé un miler de persones –ple absolut-  van omplir, aquest dissabte a la tarda, el teatre de Berga, en la presentació de la nova organització juvenil de l’Esquerra Independentista, ARRAN, un dels actes més esperats d’aquesta onzena edició de l’aplec jove del Rebrot.
L’acte va començar amb una mica de retard, però passats deu minuts de dos quarts de 6 de la tarda –hora prevista inicialment- es donava el tret de sortida a l’acte de presentació de la nova formació. Just entrar, ja es destapava una de les esperades sorpreses de l’acte, el logotip de la nova organització. Amb projecció a pantalla gegant darrere l’escenari i a través del programa de l’acte que es repartia a l’entrada, els assistents van tenir la primícia de conèixer l’esperat logo, format per la marca “ARRAN” acompanyada d’una estelada dibuixada a ma alçada emulant un traç de pinzell donant-li així un toc dinàmic i juvenil.Es donava pas, doncs, a un lluït acte polític de caràcter solemne i emotiu que va estar a l’alçada de les circumstàncies demostrant un salt qualitatiu en la maduresa de l’organització. L’acte, d’una hora i tres quarts de durada – però que gràcies al format dinàmic i multidisciplinari va aconseguir captivar l’atenció del públic en tot moment- va comptar amb la participació de totes les organitzacions de l’Esquerra Independentista -SEPC, COS, CUP, Endavant, MDT i Alerta Solidària.- Aquestes, a través de diferents parlaments van mostrar el seu recolzament públic a ARRAN i els van encoratjar en la seva tasca mobilitzadora del jovent. Un dels moments més emotius va ser la projecció del vídeo -elaborat per l’ocasió- sobre els 25 anys de lluita juvenil en el sí de l’Esquerra Independentista, fent un repàs històric a les mobilitzacions, campanyes i accions dutes a terme per les organitzacions juvenils de l’EI que han permès arribar fins a la construcció del nou projecte juvenil ARRAN. La nova organització, doncs, rep l’herència directa de Maulets i la CAJEI, acumulant un bagatge d’un quart de segle de lluita juvenil i sent conscients d’encerts i errors per fer d’aquest un projecte sòlid i guanyador. De fet, així ho ha dit l’organització des del principi “Hem nascut per construir un futur digne per al jovent dels Països Catalans. Hem nascut per vèncer.”
Un altre dels punts àlgids de la tarda va ser l’esperat parlament d’ARRAN. Els portaveus de l’organització  en un emotiu discurs de 10 minuts de durada van saber canalitzar tot el que representa i pretén esdevenir ARRAN “l’herència dels Maulets  valencians de 1707” “una eina arrelada i propera als joves del territori”  “una organització forta i capaç d’esdevenir l’alternativa juvenil” i alhora van saber transmetre la il·lusió i energia que després aquesta nova formació i que pretén aglutinar centenars de joves d’arreu del país que treballin dia a dia per l’alliberament nacional, social i de gènere dels Països Catalans.
Finalment, també hem de destacar les col·laboracions musicals dels grups de rock reivindicatiu Brams i EINA.

El Rebrot més multitudinari dels últims anys
L’edició d’enguany del Rebrot es tanca amb un èxit rotund després d’aconseguir atraure el major nombre d’assistents dels darrers anys, I és que centenars de joves d’arreu dels Països Catalans s’han donat cita aquest cap de setmana a Berga. Així, el Rebrot fa un  pas més, ja sent un aplec consolidat, per esdevenir un esdeveniment referencial en l’agenda d’estiu del jovent català.
Podem dir, doncs, que s’ha complert la previsió inicial dels organitzadors de vaticinar un Rebrot especial, tant per la qualitat de l’acte com per l’afluència que s’esperava. Per una banda, degut a l’interès i expectativa aixecades en l’entorn més proper pel naixement d’ARRAN. Per l’altra, demostrat, el potencial de la nova organització que  gràcies a la seva implantació i arrelament, així com la seva capacitat militant és capaç d’incidir molt més entre el jovent de gran part del territori català i mobilitzar-lo a Berga el tercer cap de setmana de Juliol, com és habitual, en un Rebrot on els concerts són un element més de l’aplec i no el seu plat principal. Mostra n’és, com hem vist, l’assistència a l’acte polític de presentació d’ARRAN.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada