dimarts, 9 d’abril del 2013

Comunicat d’Arran a causa de l’acció de l’Ajuntament a la plaça de les Basses


Avui al matí saltava als mitjans de comunicació que l’ajuntament de Reus havia decidit, presumptament per pressió de l’Associació d’Integració Gitana de Reus per tal de celebrar el Dia Internacional del Poble Gitano, tapar els cossos nus de les estàtues de la plaça de les Basses.

Foto de Delcamp.cat

Davant d’aquests fets Arran Reus volem manifestar:

  • Que estem d’acord en preservar i donar a conèixer la cultura gitana que s’ha desenvolupat arreu dels Països Catalans al llarg del temps. Amb l’arribada de noves onades migratòries en els darrers anys i amb l’esclat de la crisi econòmica s’ha fet més necessari que mai fomentar la interculturalitat entre les diverses realitats socials i culturals establertes com a forma d’evitar brots racistes o xenòfobs que busquin culpar els gitanos o els nouvinguts dels problemes intrínsecs del capitalisme.
  • Convidem a tot el poble gitano, especialment a les seves dones, i a l’Associació d’Integració Gitana de Reus a debatre i desenvolupar, a partir de les seves bases culturals, un treball feminista per tal de poder situar la dona com un igual dins la societat.

Però especialment crítics ens volem mostrar amb el govern reusenc ja que:

  • Critiquem que l’ajuntament de Reus hagi volgut censurar un dels homenatges permanents que la ciutat de Reus ha fet a la figura de la dona i a una activitat que històricament ha estat delegada a la dona, rentar roba.
  • Mirem amb preocupació que l’ajuntament de Reus, regentat per CiU i PP, s’hagi sumat a la nova ofensiva patriarcal que diverses forces polítiques estan duent a terme contra el dret al propi cos. Aquesta ofensiva la podem trobar a nivell estatal amb la reforma de la llei de l’avortament, fent-la molt més restrictiva, o en els discursos de diversos estaments oficials de l’Església, com poden ser la Conferència Episcopal Espanyola o l’Arquebisbe de Tarragona.
  • Denunciem que l’Ajuntament desenvolupa dinàmiques sexistes ja que ara censura estàtues que representen cossos naturals de dones, no mitificats ni mercantilitzats, mentre que durant la problemàtica del cartell de Carnaval l’alcalde sols manifestà una crítica tènue i no mostra cap intenció d’impedir que un cartell que discriminava la dona pogués ser distribuït per Reus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada