dimarts, 4 de juny del 2013

Neix Arran Cambrils!


L’Esquerra Independentista del Camp està d’enhorabona. L’Assemblea de Joves de Cambrils va passar a formar part oficialment de l’estructura nacional d’ARRAN el passat dissabte 25 de maig. La nova assemblea, que en el moment del seu naixement ja compta amb més d’una desena de membres i afronta va començar a prendre forma aproximadament tres mesos i afronta amb optimisme el repte de teixir complicitats amb el moviments socials cambrilencs per tal d’esdevenir referencials per al jovent de la ciutat. 

Segons els membres de l’assemblea, Cambrils viu en l’actualitat una situació políticament preocupant. L’ascens al govern per part de la CIU, PP i la PLIC ha comportat dures retallades al sector públic. Exemples d’això són el tancament de radio cambrils, Telecambrils, l’OMIC (oficina municipal d’informació al consumidor), entre d’altres. La cirereta del pastís: l’acomiadament de 33 treballadors de l’Ajuntament. La societat cambrilenca, però, ha restat generalment passiva els darrers anys i la inexistència de col·lectius organitzats crítics amb la política neoliberal del consistori ha permès al govern fer i desfer a voluntat.
No obstant,  A Cambrils cada cop són més nombroses les persones que han decidit organitzar-se i lluitar. Els últims mesos ha vist néixer una assemblea de treballadors que, organitzats pel comitè d’empresa, han presentat batalla a l’ajuntament en forma d’acampada i de petites manifestacions, per tal de pressió en els plens municipals. També ha nascut una plataforma ciutadana sorgida de l’assemblea d’Indignades del 15M,  un nucli de la CUP i una entitat cultural amb base social d’esquerres.
ARRAN Cambrils és també una d’aquestes notes dissonants. Actualment, treballen amb l’objectiu de configurar i estructurar una campanya local en defensa dels serveis públics i denúncia de les retallades. També treballen amb els moviments socials de la ciutat per traslladar-los les problemàtiques del jovent cambrilenc i treballar conjuntament en aglutinar i organitzar els sectors crítics del municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada