dilluns, 27 de gener del 2014

Èxit a la presentació d'Independència per canviar-ho tot!

Dissabte al vespre, la Sala Polivalent de Reus es va omplir a vessar per assistir a la presentació de la campanya “Independència per canviar-ho tot!” que organitzava la coordinadora de col·lectius de l’Esquerra Independentista del Camp. Unes 400 persones -segons fonts de l’espai municipal- van poder escoltar al pare de Guillem Agulló, la militant de l’EI i docent de les Illes Emylse Mas, la protaveu de l’EIC Sara Maestre, i el diputat de la CUP-AE David Fernández.
Els discursos de les quatre ponents van tenir diferents elements en comú, entre ells, la defensa dels Països Catalans com a marc nacional; la desobediència com a mitjà de lluita per conservar i avançar en els nostres drets nacionals i socials; la independència com a mitjà per a la transformació social; i l’organització de les classes populars i la construcció d’un poder popular que permeti assumir amb garanties el procés d’alliberament nacional.

Pel que fa referència a aquest darrer punt, totes les ponents van posar èmfasi en el fet que la consulta prevista pel 9 de novembre, ha de representar l’inici del procés d’independència real de la nació complerta, així com que cal activar i potenciar la lluita i la mobilització al carrer, per tal d’evitar que un cop més, les classes dominants desactivin el procés iniciat gràcies a la mobilització ciutadana.
En aquest sentit, Sara Maestre, va fer un repàs de l’activitat i el creixement de l’Esquerra Independentista a les nostres comarques en els darrers anys, així com del creixement paral·lel de l’esquerra anticapitalista. En aquest sentit, va apostar per l’aliança entre aquests dos moviments, per tal que la independència “no es limiti a un canvi de bandera, sinó que representi l’inici d’un procés d’independència real que ens doti de sobirania econòmica per decidir el nostre futur com a poble”.
El Cor Sageta de Foc, amb la interpretació de diferents cançons tradicionals, i un sopar a base de bou i arròs que van poder gaudir més de 150 persones, van posar fi a aquest acte de llançament de la campanya “Independència per canviar-ho tot!”, que en els propers mesos es desenvoluparà arreu de les nostres comarques.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada