dimecres, 21 de novembre del 2012

Dones lliures en una terra lliure!


Coincidint amb el 25 de novembre, dia internacional contra la violència de gènere des d'Arran hem organitzat un cicle de cinema contra la violència de gènere.

Aquest cicle s'iniciarà el 24 de novembre a les 6 de la tarda al local de Xiquets de Reus amb La verdad de Soraya, pel·lícula del director Cyrus Nowrasteh i adaptada de la novel·la La Femme Lapidée, de Freidourne Sahebjam. 

La verdad de Soraya ens situa a l'Iran del 1986, just quan l'iman Jomeini arriba al poder i ens explica la mort de Soraya a través de Zahra, la seva tieta, i Sahebjam, un periodista. El film ens explica què és la llei islàmica i com s'aplica a milions de dones del nostre món.

La segona part del cicle continua el 29 de novembre, a les 8 de la tarda, al local de La Mulassa amb El juego del ahorcado, pel·licula dirigida per Manuel Gómez Pereira. La pel·licula ens trasllada a Girona durant el 1989 i ens explica la història de Sandra i David, dos amics des de la infància que veuen alterada la seva relació al apropar-se a l'adolescència. 

Per acabar, al Casal Despertaferro!, a dos quarts de vuit de la tarda del 5 de desembre, es visualitzarà la tercera projecció, El secreto de Vera Drake, dirigida per Mike Leigh ens trasllada a la ciutat de Londres del 1950 i ens explica la història de Vera Drake, una dona que viu amb el seu marit i els seus fills i que es dedica a les cures de la llar. Però té un secret, ajuda a noies joves a practicar avortaments, activitat il·legal a l'època.

Després de cada pel·lícula es realitzarà un debat on podrem compartir opinions sobre els temes que les pel·lícules han tractat i com són presents en el nostre dia a dia. Finalment, el 5 de desembre, es farà un sopar-tertúlia a 7 euros per parlar sobre la pel·lícula i més tard festa fins a tancar la Taverna!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada