dimarts, 6 de novembre del 2012

Ni França ni Espanya ni regionalismes! SOM PAÏSOS CATALANS! Sense cap renúncia!

Aquest 7 de Novembre, el jovent de la Catalunya Nord i d’arreu dels Països Catalans recordarem que fa 353 anys la firma dels tractat dels Pirineus va imposar una de les moltes fronteres que, actualment, divideixen el nostre país. La aplicació d’aquest tractat va suposar que les comarques que conformen l’actual Catalunya Nord, és a dir, el Conflent, el Rosselló, el Vallespir, el Capcir i l’Alta Cerdanya fossin separades cultural i políticament de la resta del país i entressin a formar part de l’estat francès. Des d’aquest moment, l’estat centralista francès ha utilitzat totes les seves armes disponibles per eliminar la llengua i la cultura catalanes a la Catalunya Nord. Podem afirmar que França, aquests estat que durant molts segles s’ha autoproclamat defensor d’una suposada llibertat política, ha practicat un veritable genocidi cultural prohibint i marginant la llengua catalana aconseguint una gran reducció del seu nombre de parlants.
Tot i això, malgrat la força i la virulència de l’administració francesa, cada cop són més les experiències de resistència i lluita que sorgeixen al nord del nostre país com les activitats que realitza durant tot l’any el casal Jaume I de Perpinyà, els milers de persones que cada any assisteixen a la manifestació de la diada del 7 de Novembre, la creació de les escoles Bressola amb ensenyament en català, la gravació del lipdub per la llengua a Perpinyà amb més de 7.000 assistents, l’existència durant uns anys d’una assemblea de Maulets a la Catalunya Nord, o d’un nucli del SEPC a la Universitat de Perpinyà entre moltes d’altres. Aquests exemple de lluita demostren al jovent de la Catalunya Nord que res està perdut i que amb el treball diari i creant alternatives reals el nostre moment arribarà. Ja que com deia l’Antoni Massaguer: per vèncer cal anar-hi, anar-hi i anar-hi.

Aquest any, és el primer en què el jovent combatiu dels Països Catalans ens manifestarem units en la diada de la Catalunya Nord, després de la confluència entre les organitzacions juvenils Maulets,  la CAJEI i algunes assemblees externes formant l’organització independentista més gran dels Països Catalans, Arran. Des d’Arran, entenem la diada de la Catalunya Nord com una diada de reivindicació nacional però també social ja que ens trobem en un context en què la nostra sobirania ja no depèn només dels estats ocupants espanyol i francès sinó de la neoliberal Unió Europea,  el Fons Monetari internacional i les grans empreses transnacionals que estan condemnant, amb cap tipus d’oposició per part dels governants espanyols i francesos, el jovent treballador català a unes xifres d’atur cada vegada més altes, a unes retallades que estan destrossant els pocs drets socials que teníem i a un present sense esperança.
Aquest 7 de Novembre, els joves catalans tornarem a sortir als carrers per cridar ben fort que no ens han derrotat, que malgrat els 353 anys d’ocupació francesa, la Catalunya Nord era, és i serà part inseparable dels Països Catalans. Perquè fins que les comarques ocupades per França no siguin lliures el nostre alliberament nacional no serà complet i, fins que, no ens deslliurem del capitalisme i el patriarcat no serem plenament lliures.
Ni França, ni Espanya ni regionalismes. SOM PAÏSOS CATALANS sense cap renúncia!
Independència. Socialisme i Feminisme.
ARRAN

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada