diumenge, 12 de maig del 2013

H2O i el Brot Bord presenten els actes per la diada del 17 de maig

Pel·lícules, tallers, xerrades, presentacions de llibres, concentracions i actes diversos per commemorar el dia mundial contra l’homofòbia i la transfòbia. Treballant conjuntament, H2O i el Brot Bord han aconseguit omplir el calendari per fer visible aquesta diada al Camp, i en diverses poblacions com ara Reus, Tarragona i la Canonja. En la seva realització hi col·laboren el Casal Despertaferro, l’Ateneu Llibertari Alomà, el col·lectiu antipatriarcal del Baix Penedès La Ruda, el Casal Popular Sageta de Foc i l’Ateneu Popular la Mina.
Els col·lectius per l’alliberament sexual del Camp, el Brot Bord i H2O, consideren que és important tant la convocatòria com l’assistència en aquests actes, que volen posar sobre la taula els conflictes que es generen a partir de la discriminació sexual, des de punts de vista tan diversos com la memòria històrica de la lluita LGTBI, la cultura de la monogàmia, la situació actual en altres països, etc. L’acte central, però, serà la concentració que comptarà amb l’actor Manuel Barroso a la plaça Mercadal de Reus el mateix 17 de maig a les set del vespre, on s’hi llegirà el manifest.
Tot plegat vol ser una bona acció prèvia a la manifestació nacional per l’alliberament sexual que tindrà lloc per primer cop a Tarragona el 28 de juny. S’està preparant entre diverses organitzacions i persones a títol individual, per tal de poder establir un punt de trobada entre tothom qui hi estigui interessat. La propera reunió serà el 8 de maig a les 18h al Casal Popular Sageta de Foc  de Tarragona (c/Trinquet Vell, 15).

Manifest 17 de maig 2013, Camp: “Per un país lliure d’homofòbia i transfòbia”

Fa tan sols 23 anys l’Organització Mundial de la Salut va decidir retirar per fi l’homosexualitat de la seva llista de malalties mentals. No podem dir que hagi fet el mateix, encara avui, amb la transsexualitat. Però no només per “demanar” sortir d’una llista treballem i sortim al carrer i ens visibilitzem. Ens visibilitzem per totes aquelles lesbianes invisibles i reivindiquem que totes les dones que ho necessitin puguin accedir a la reproducció assistida, sense processos discriminatoris ni retallades.
Les retallades no ens afecten només per tindre criatures. Com a treballadores i aturades estem patint l’atac més flagrant a la nostra dignitat com a persones per part d’un sistema capitalista que ha demostrat que no funciona. No tenim feina, i les que en tenim els sous són precaris i no ens permeten accedir als serveis cada cop menys públics i menys universals.
A això li hem de sumar que per moltes declaracions de bones intencions, l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia segueixen existint. Segueixen existint, sobretot, quan en molts Estats del món s’aplica la discriminació de moltes maneres diferents, arribant a prohibir el dret fonamental a la vida, mitjançant la pena de mort. O, també, quan les institucions religioses i les qui difonen el seu missatge s’oposen al matrimoni entre persones del mateix sexe. En aquest sentit, ens hem de felicitar de la victòria obtinguda arreu dels Països Catalans: l’Estat espanyol i l’Estat francès han confirmat, en el darrer any, que sí, que hi tenim tot el dret! Però no ens quedarem aquí, hem de batallar a les places, als carrers, al nostre lloc de treball, a les aules i sobretot al llit. Homofòbia no és només el rebuig social que patim lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals. Homofòbia és també el rebuig del desig sexual propi de les pràctiques associades a mariques i bolleres. Qui es consideri heterosexual haurà patit, des que ha nascut, els rols dictats per una societat heterosexista que divideix les persones en homes, dones, gais i lesbianes, i no deixa anar més enllà.
Perquè encara ens queda molt per fer: instruïm-nos, organitzem-nos i mobilitzem-nos.
Per un país lliure d’homofòbia i de transfòbia!

Actes per al 17 de maig al Camp

28 d’abril, 18h / Ateneu Llibertari Alomà (c/Misser Sitges, 9), Tarragona: Cinefòrum ‘Stonewall’.
9 de maig, 20h / Ateneu Popular la Mina (Raval, 55), la Canonja: Cinefòrum ‘Milk’.
10 de maig, 19:30h / Casal Despertaferro (c/Martí Napolità, 7), Reus: Presentació de l’Observatori i el procés de la llei contra l’homofòbia, a càrrec d’Eugeni Rodríguez.
15 de maig, 20h / Casal Popular Sageta de Foc (c/Trinquet Vell, 15), Tarragona: Taller sobre la cultura de la monogàmia
16 de maig, 19h / Casal Despertaferro (c/Martí Napolità, 7), Reus: Presentació del llibre “Això no és africà”, a càrrec de David Vidal, regidor de la CUP de Reus i la participació de la flautista Carme Català i la narradora Karme Gonzalez.
17 de maig, 19h / Plaça Mercadal, Reus: Concentració i lectura del manifest del 17 de maig, a càrrec de Manuel Barroso (actor).
17 de maig, 24h / Taverna Despertaferro (c/Martí Napolità, 7), Reus: Festa contra l’homofòbia i la transfòbia.
18 de maig, 17h / Lloc per confirmar, l’Arboç del Penedès: Xerrada “La lluita antipatriarcal contra l’homofòbia i la transfòbia”.
22 de maig, 18h / Ateneu Llibertari Alomà (c/Misser Sitges, 9), Tarragona: Cinefòrum ’80 egunean’ (En 80 dies).

Informació de Pobleviu.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada